Edith Piaf

Sinds ik er twee stiefkinderen bij heb, is het officieel: ik ben niet meer jong, hip & happening. En dat wordt me regelmatig wel duidelijk gemaakt door die twee. En als ik dan niet meer jong en hip ben, dan moet ik de rol van ouwe taart maar met verve vervullen. Dat brengt me bij muziek.

Coventry Patmore

Dit is voor de kijker misschien een oninteressant portret, maar voor de portretschilder is dit een IMMENS portret. Dit is namelijk Coventry Patmore. Als zelfrespecterend portretschilder weet je meteen dat dit een schilderij is van één van de grote portretmeesters die ooit bestaan heeft: John Singer Sargent.

Michael Jordan

Voor velen misschien “gewoon” een basketballer uit het verleden. Voor mij één of misschien zelfs wel alledrie van bovenstaande namen. Michael Jordan. Basketballer. Rijkste sportman ooit. Voorbeeld voor vele na hem. Game changer. Black Jesus.

Viola Davis

Soms kijk ik niet naar een film voor de film, maar voor de acteur. Of in dit geval de actrice. @violadavis is haar naam. Ik heb geen verstand van acteren maar ik bewonder haar acteerprestaties en inlevingsvermogen en geniet van háár in plaats van de film.

Max Verstappen

Vandaag is de dag! Het nieuwe #f1 seizoen en letterlijk een nieuwe start met de #rb20 en een eerste test om te zien of de kleinere sidepods werken.

Henri Hochstenbag

Vandaag is “de groeten daag” voor iemand uit Maastricht en zal hij het volk voorgaan in de Vastelaovend 2024. Vandaag precies 10 jaar geleden was die grote dag voor @wereldvanhenri , toen hij ons mocht voorgaan in die “drei zwoer daog”.

Annemarie Penn-te Strake

Gisteren nam Annemarie Penn-te Strake afscheid als burgemeester van de stad Maastricht. Hoewel ik haar politiek en inhoudelijk niet kende, heb ik haar in die paar momenten dat ik met haar sprak mogen leren kennen als een zeer aimabele vrouw die hartelijk is en openstaat voor iedereen.

Familie Salentijn

Het schilderij van Victor Salentijn en zijn gezin. Victor had blijkbaar al langer het idee om zijn gezin te laten schilderen, alleen door omstandigheden moesten we nú aan de slag.
Wendy Wasbauer

The Joker

The Joker. Soms wil ik soms even wat voor mezelf schilderen om de lol en het plezier te blijven ervaren. Even los van de verplichting om een gezicht te laten lijken. Als het niet lijkt, gooi ik ‘t in de prullenbak. Heel bevrijdend dat je die keuze mag maken als ‘t nodig is en heeft echt effect op het schilderen!
portret schilderij olieverf Herman Smulders - Smulders wholesaleWendy Wasbauer

Herman Smulders – Smulders wholesale

Het schilderij van de familie Smulders. Herman (de man links) kwam ik (en nog steeds trouwens...) vaker tegen als ik ging wandelen met de hond. Hij vroeg altijd geïnteresseerd naar mijn schilderwerk en of ik 't druk had. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en vroeg hij me of ik een schilderij voor hem wilde maken. Of ik een keer op bezoek wilde komen om te praten. Natuurlijk! Een kopje koffie met mensen vind ik altijd leuk.
WW atelierWendy Wasbauer

Wat freelancers horen, maar nooit tegen de bakker wordt gezegd

Freelancers worden soms niet altijd even netjes behandeld. Sterker nog: als opdrachtgevers hetzelfde tegen de bakker zouden zeggen, dan is er een dikke kans dat hij de beledigingen niet zou pikken en je zijn zaak uit zou sturen. Want waar je de bakker bijvoorbeeld niet vraagt voor een gratis brood om verzekerd te zijn van zijn vakbekwaamheid wordt dit van freelancers vaak wél gevraagd in de vorm van een gratis preview of zelfs een gratis eerste product.

Fibonacci

Mensen die me kennen, weten dat ik altijd al portretten heb geschilderd. Maar ik heb ook altijd belangstelling gehad voor wiskunde en alles wat met cijfers te maken had. Of het nou gaat om formules (Pythagoras ben ik nooit vergeten!), of sudoku, of het overbrengen van verhoudingen in een gezicht op papier. En er blijkt een link te zijn.