Over

Wendy Wasbauer (1976) is vanaf 2007 werkzaam als zelfstandig portretschilder. Na het volgen van lessen van de gerenommeerde portretschilder Ben Lustenhouwer heeft haar schildercarrière een vogelvlucht genomen en inmiddels hangen haar portretschilderijen in diverse landen in Europa.

Haar werk kenmerkt zich door abstract realisme; een portretschilderij moet gelijkend zijn maar hoeft geen uitgesproken foto te worden. De verschillende vormen en kleuren van elk gezicht inspireren haar en het is voor haar dan ook steeds een mooie uitdaging om het karakter van de desbetreffende persoon te vangen en in zijn of haar volle kracht neer te zetten, zonder daarbij de abstractie van een portretschilderij te verliezen.

Informatie

Na een kennismakingsgesprek maak ik een aantal foto’s van de persoon die geschilderd gaat worden. Na gezamenlijk overleg besluiten we samen welke foto gebruikt zal worden voor het portret. Dan ga ik aan de slag en gedurende het proces zal ik u op de hoogte houden van de voortgang. Natuurlijk mag u altijd het schilderij persoonlijk komen bekijken, indien de reisafstand dit toelaat, anders zal ik tussentijds foto’s van het portret via mail sturen. Gedurende het schilderproces kunnen eventuele wensen een aanpassingen worden aangebracht. Na een laatste goedkeuring kan het portret worden afgeleverd.

Overweegt u een portret te laten maken, neem dan wel tijdig contact op. Op dit moment bestaat er een wachttijd van ongeveer 4 tot 5 maanden.