Na haar middelbare schooltijd heeft Wendy regelmatig les gehad van verschillende gerenommeerde (portret)schilders die haar de techniek leerde en fijne kneepjes van het vak lieten zien. Gedurende deze lessen heeft ze haar eigen stijl weten te ontwikkelen. Na wat omzwervingen besloot ze in 2006 om haar passie volledig te volgen en vestigde zich als professioneel portretschilder in haar geboortestad Maastricht. Zij maakt inmiddels naam met haar werk en ontvangt opdrachten uit de gehele Benelux.

“Het schilderen van een portret is zoveel meer dan alleen maar het plaatsen van de juiste kleur in de juiste vorm op de juiste plek. Het is het vangen van de persoonlijkheid van iemand dat mij het meeste interesseert en waar ik naar op zoek ga. Wie is deze persoon en wat maakt deze persoon nu zo uniek? Het antwoord op die vraag probeer ik te vangen in een levendig portretschilderij dat het karakter van de desbetreffende persoon laat stralen.”

Na een kennismakingsgesprek worden een aantal foto’s gemaakt. In gezamenlijk overleg wordt bekeken welke foto gebruikt gaat worden voor het portret. Nadat een foto wordt gekozen, zal ik – in eerste instantie via e-mail – de opzet van het schilderij sturen. Ook het verdere verloop wordt via e-mail gecommuniceerd. Wel vraag ik om het schilderij ook “in levende lijve” te komen bekijken. Tijdens het proces wordt regelmatig overleg gevoerd, en eventuele wensen een aanpassingen aangebracht. Na een laatste goedkeuring kan het portret worden afgeleverd.

Prijs op aanvraag. Neem voor meer informatie contact op.

Algemene voorwaarden

  • Prijzen gelden voor één persoon per doek.
  • Bij meerdere personen op één doek of een twee-, drie- of meerluik, geldt een korting van 30% per volgende persoon.
  • Prijzen zijn op basis van een neutrale achtergrond, voor een specifieke achtergrond en/of attributen wordt – in overleg – een meerprijs berekend.
  • Voor portretten in zwart/wit geldt een korting van 30%.
  • Bovenstaande algemene voorwaarden zijn niet van toepassing op tekeningen.
  • Niet de afmetingen van het doek zijn bepalend voor de prijs, maar het onderwerp.
  • Prijzen zijn inclusief 6% BTW.
  • Manier van betaling: 30% aanbetaling bij aanvang. Het restantbedrag bij aflevering.
  • Overweegt u een portret te laten maken, neemt u dan wel tijdig contact op? U dient rekening te houden met een levertijd van ongeveer 2 maanden.