Vandaag is “de groeten daag” voor iemand uit Maastricht en zal hij het volk voorgaan in de Vastelaovend 2024. Vandaag precies 10 jaar geleden was die grote dag voor @wereldvanhenri , toen hij ons mocht voorgaan in die “drei zwoer daog”. Maar ook voor deze portretschilder was 2014 een belangrijk jaar. Dat jaar namelijk maakte ik een portret van Henri en door dat schilderij kregen hij en ik contact. Na Carnaval dat jaar vroeg hij of ik (ooit) de prinsenportretten wilde maken in de @vogelstruys . Voor een Maastrichtste portretschilder een hele grote eer!

Inmiddels zijn we 10 jaar verder en met gepaste trots mag ik zeggen dat mijn portretten in woonkamers van verschillende Europese landen hangen. En dat allemaal dankzij een klein schilderij van iemand die ervoor zorgde dat ik wat naamsbekendheid kreeg waardoor ik ook schilderijen van anderen kon maken.

Een portretschilder is niet zo goed met woorden. Wat een ander met woorden omschrijft, zie je bij een portretschilder in de liefde en tijd die gestoken wordt in penseelstreken. Ik vond het dan ook een mooie gelegenheid om 10 jaar na dat eerste schilderij weer eens een portret van Henri te maken en hem op deze manier te bedanken.

Merci, vrund, en op nao de volgende 10 jaor!