In al mijn sociale media-kanalen vind je deze zin. “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!” En niet zomaar. De oudere generatie onder ons weten precies wie dit zong, welk type man de zanger was en waarom dit lied geschreven is. Het lied is eigenlijk bedoeld om alle eenzame en ongelukkige mensen te tonen hoe ze toch plezier in het leven kunnen hebben en hen eraan te herinneren dat ze niet eenzaam hoeven zijn (bijna 50 jaar na verschijnen blijkbaar nog steeds actueel?). Nu gebruik ik het nummer niet omdat het met die reden geschreven is, maar gewoon omdat ik met ieder apart genoemd woord in de titel vind hoe je in het leven moet staan.

Dat, maar zeker ook de man achter dit lied spreekt mij erg aan. Ramses Shaffy. Dwarsligger, doet z’n eigen ding, totaal niet te sturen en vindt materiële zaken niet belangrijk. Een man naar mijn hart en ik zou zeker willen dat ik half zijn mentaliteit had, hoewel hij ‘t zichzelf op die manier natuurlijk niet makkelijk heeft gemaakt.

Enfin. Terug naar het nummer zelf. Het is misschien een wat ouderwets nummer (ouder dan dat ik zelf ben!), maar het nummer staat voor mij voor hoop. Prachtig nummer en ik zing ‘m dan ook regelmatig uit volle borst mee.

Zing, geniet van het leven. Vecht voor wat je waard bent en ga ervoor. Huil, geef om iets met heel je hart. Bid, zorg dat je rust vindt. Lach, geniet van mensen om je heen. Werk, en werk hard om jouw doelen te bereiken en als laatste maar zeker niet de minste; bewonder, blijf verwonderd over mooie dingen, groot of klein.

Voor degene die niet weten hoe het klinkt; klik op onderstaande video om het nummer te beluisteren.